Tips för att hitta billigare skänkmöbler och skänkar

Skänkar är, som de flesta förmodligen förstår, både praktiska och snygga i många fall. Den nackdel de dock kan ha är att de i regel inte tillhör de billigaste möbelgrupperna, då de ofta är stora, dvs. det har gått åt mycket material för att tillverka dem, och dessutom ofta kan ha en ganska invecklad konstruktion. Men det finns vissa knep man kan ta till för att komma över skänkar, sideboards och så vidare. Några av våra favoritknep är:

>> Klicka här för att se hela sortimentet av skänkar

SkänkarAtt försöka leta upp en begagnad variant
Skänkar har nämligen varit populära i Sverige länge, vilket bland annat innebär att man kan hitta begagnade varianter av dem med, på t.ex. loppisar, i secondhand butiker, via annonser som sätts ut av privatpersoner som vill sälja sina gamla möbler, och så vidare. Givetvis kostar en begagnad skänk betydligt mindre än en helt ny, så att försöka leta upp dessa brukar löna sig. En del köper till och med skänkar som är i lite sämre skick redan vid inköpstillfället, för att sedan måla dem, fixa till dem och så vidare på egen hand. Kan man tänka sig att göra detta kan man komma ännu billigare undan!

Att kika in i lågprisbutiker
Butiker och kedjor som Jysk, Rusta och IKEA har också vissa skänkar i sina sortiment, så kan man tänka sig att köpa något från dem och/eller har dessa butiker där man bor, kan man också komma billigare undan.

Att försöka leta upp dessa möbler online
Nätbutikerna som säljer alla olika sorters möbler, inklusive skänkar så klart, via nätet, är också billigare än vanliga butiker, då de kan driva sina butiker för betydligt mindre summor än vad någon som driver en vanlig, fysisk butik kan. Att ge nätbutikerna ett försök kan därför också löna sig. Har du inte handlat hos butiker av det här slaget förr, hittar du dem väldigt enkelt med hjälp av en sökmotor.